maandag 31 december 2012

Eindelijk ben ik zo ver !

In mijn 'jonge' jaren was ik al creatief bezig met kleding maken, breien, haken en borduren.  Door de jaren heen stond mijn creativiteit op een zeer laag pitje.  Mijn dochters hebben mij al een hele tijd geleden de weg gewezen door blogland.  Wat een mooie dingen kwam ik daar tegen.  De microbe kreeg mij weer te pakken toen mijn dochters ook nog eens naailes gingen volgen en er vele mooie dingen van onder hun naaimachine rolden.  Ik kon natuurlijk niet achter blijven.  Maar een eigen blog, daar moest ik nog over nadenken, heel lang nadenken ! En nu is het zover.

Het is allemaal terug begonnen met het haken van een muts voor de kleindochters (hier heb ik jammer genoeg geen foto's van).

Pannenlappen voor de dochters, gezien bij haar


Pannenlappen voor kleindochter 1.


Een muts en sjaal voor kleinzoon 1, een pet en sjaal voor kleindochters 1 en 2.Een tas met bijpassend sleutelzakje.Een hoes voor mijn favoriete naaimachine, een clutch voor spoeltjes ed, een zakje voor pedaal en snoer, beiden naar een voorbeeld van elisanna, een papieren zakdoeken zakje, handleiding van Craft Snob en een breinaaldenetui.


Een omkeerbare hoes voor een tissuedoos: handleiding van haar.


 Een pamperzakje zonder biais: handleiding van eloleo.Om het pamperzakje, de tissuedoos en de doos met natte doekjes in te stoppen, maakte ik nog deze tas.Voor kleindochter 1 een schort, een Meninatasje gezien bij eloleo, een sleutelhanger en een papieren zakdoeken zakje.


Voor kleindochter 2 eenzelfde tasje, een sleutelhanger en een iets andere schort.Ik mocht meedoen met het adventproject van Bernina.  Ik maakte 3 kussens, 3 tasjes (2 voor de dochters en eentje voor mijzelf) gezien bij Inge Snuffel, 3 XL speldenkussens naar een voorbeeld van elisanna en 2 scharenhoesjes.
Nu ook nog efkens 'freubelen', een kleurpotlodenrol van Mmezsazsa voor kleinzoon 1.


Als hulpje van de Kerstman breide ik voor de 4 kleinkinderen bedslofjes en maakte voor alle vier een giraffen knuffel, opnieuw inspiratie opgedaan bij haar.  En voor de kleinste, kleinzoon 2 die op dat moment nog maar 14 dagen oud was een tutketting.
De kleindochters konden moeilijk een muts ophouden, hun paardenstaartjes zaten in de weg.  De mama had deze haarbanden ergens gezien en vroeg of ik zoiets kon breien.  Ziehier het resultaat!
Voor kleinzoon 1 dan ook nog maar een muts gebreid.


4 opmerkingen:

 1. Welkom in blogland !!
  En wat zijn de oudste dochter en kleindochters toch content met zo'n handige mama/moeke !! Vooral het haak- en breiwerk op bestelling (want daar waag ik me niet aan), maar ook de originele genaaide kadootjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welkom in blogland! Je zal merken dat het heel verslavend is... ;-)
  De jongste dochter en kleinzonen zijn ook content hoor! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel meisjes, ik vind het ook al leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoveel moois hier al te zien ! Dat belooft !

  BeantwoordenVerwijderen