zondag 12 juni 2016

Vivienne dress

Een tijdje geleden las ik op Naomi's blog een mooi verhaaltje. Op het einde vroeg ze helpende handen.  Ik schreef me onmiddellijk in, en ja, ik mocht helpen.

Het opmeten en de correcte maten doorgeven was de moeilijkste stap. Na het doorgeven van héél veel maten die ik met plezier liet opmeten door de mdh, kreeg ik het patroontje en de instructies in mijn mailbox.

Het jurkje is een blousemodel met elastiek in de taille.  De mouwen hebben een split en knoopje onderaan.  De jurk heeft een overslag die vastgenaaid is en een valse overslag aan het rok gedeelte. Je kan kiezen om deze laatste eventueel weg te laten.
In eerste instantie had ik de overslag niet vastgenaaid.  Ik dacht dat ik anders niet in of uit de jurk zou kunnen, mijn vrees bleek ongegrond, en de decolleté was ook een beetje te.
Het kleedje valt perfect op maat.  Alleen bovenaan lijkt het wat te fladderen, maar waarschijnlijk heb ik de voorpanden niet goed op elkaar gelegd.


 
   

 
Naast het uitkomen van dit nieuwe patroon is er nog meer goed nieuws!

Binnenkort komt er een nieuwe stoffenlijn.  'See you at six' is een stoffenlijn speciaal ontworpen voor grote en kleine dames.  Het zijn zachte vrouwelijke viscose stoffen waarmee jurken, jumpsuits, lange rokken, ..... kunnen gemaakt worden.  De dessins zijn eerder rustig en bescheiden, maar toch met een nodige portie eigenheid.  De stoffen worden eind juli/begin augustus verwacht.  Ik kijk er alvast naar uit!

Het patroon van deze Vivienne dress komt ook onder deze naam uit.

Voor wat meer informatie over deze collectie kan je hier terecht.  Wie zich op de website van See you at six registreert, of de blog van Naomi volgt, krijgt alle informatie.

Dank je wel Bart en Naomi dat ik jullie mocht helpen.

stof: viscose van Het Stoffeparadijs
knoopjes: Veritas

6 opmerkingen:

  1. Wow Annie, en die mdh heeft zijn werk zeer goed gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi en goed passend modelletje! Ook de stof vind ik heel zomers en speciaal; dit heb je weer goed voor mekaar Annie! Proficiat!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Staat jou heel mooi ! Je maakte een mooie stofkeuze. Het lijkt mij wel een model voor mensen die een recht figuur hebben. Ik zou graag meer voorbeelden zien op een meer 'curvy' model.

    BeantwoordenVerwijderen