zaterdag 23 juli 2016

Vakantieweek - deel 1

Traditiegetrouw komen de kleinkinderen in juli of augustus een weekje logeren.  De eerste volledige week van juli waren de jongens aan de beurt.  Die week waren er allerlei leuke activiteiten, aan entertainment geen gebrek.

Kabouters bestaan niet ... Of wel? Wij gingen op zoek naar het verloren kabouterdorp en ontdekten hoe mooi de Heuvelse Heide is.
De kabouters hebben onderweg sporen achtergelaten.  De zwarte plaatjes duiden aan in welke richting we moesten wandelen.  In de buurt van de gouden plaatjes moesten we een opdracht zoeken.  Als we de opdrachten goed uitvoerden en de cijfers noteerden, zouden we het kabouterdorp wel vinden.


Blauwe tocht: kleuterwandeling van 2,3 km
Rode tocht: avonturentocht van 6,2 km


Wij vonden het verloren kabouterdorp en kregen een leuke beloning.

Wereldfeest in het park: met wereldkinderdorp, een gezellig cultureel kinderdorp met toffe workshops, dans, sprookjes en wereldmuziek van Papa Mojito.  Daarna was er picknick in het park, we genoten van hapjes uit de wereldkeuken en Peru, Paraguay, Mexico en meer.
Zaadbommetjes maken.


Een tent bouwen met bamboestokken en elastieken.


Een vliegertje maken en inkleuren.en een totempaal maken.
                             

4 opmerkingen:

  1. Dat zag er een toffe week uit! Hopelijk in augustus nog zo eentje...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Keileuk dat jullie dat doen, versterkt zeker de band grootouder-kleinkind! De kaboutertocht ebben we zaterdag ook gedaan, leuk! Wereldfeest hebben we niet gehaald :o( stond thans toch op de planning, maar onze Flo was toen ziekjes :o( Wel een leuke knutselprojectjes! Ik herken de totempalen van Ellen van colour.your.party! Mooi gemaakt jongens! Die hebben een superweek gehad!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben er zeker van dat je je kleinkinderen een heerlijke tijd bezorgd hebt! Ziet er superleuk uit!

    BeantwoordenVerwijderen